25 aug 2022

Wat kan Humantotalcare doen om een (nog) aantrekkelijkere werkgever te zijn en blijven?

pijltje

Boeien en binden.

Een prachtige opdracht voor HumanTotalCare: een maatwerk doelgroep- en drijfverenonderzoek met als doel het boeien en binden van de (bedrijfs)artsen die bij en voor hen werken. Lees hier de review van onze opdrachtgever.

De opdracht.

Met diepgaand onderzoek hebben we in kaart gebracht wat HumanTotalCare kan doen om een (nog) aantrekkelijkere werkgever voor (toekomstige) bedrijfsartsen te zijn en te blijven. Op basis van het onderzoek hebben we de directie van HumanTotalCare inzicht gegeven (middels een uitgebreid rapport) en geadviseerd over haar werkgeverschap en (interne) employer brand.

De review.

Wij vroegen Suzanne Kroeks – destijds directeur HR bij HumanTotalCare – of zij iets wilde vertellen over het project en de samenwerking met De Werkgeversarchitecten. Met plezier en trots delen we hieronder haar review!

Suzanne Kroeks

“Met veel plezier hebben wij in 2021 samengewerkt met de dames van De Werkgeversarchitecten. Zij hebben op ons verzoek een uitvoerig drijfverenonderzoek vormgegeven en uitgevoerd. Een onderzoek naar wat de ambitieuze, enthousiaste bedrijfsarts en bedrijfsarts in opleiding drijft. Kortom, wat kan HumanTotalCare doen om een (nog) aantrekkelijkere werkgever voor (toekomstige) bedrijfsartsen te zijn en te blijven?

Na een intensieve en plezierige voorbereiding zijn De Werkgeversarchitecten gestart en hebben een kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan, waarbij ze ruim 40 geregistreerde bedrijfsartsen en artsen in opleiding persoonlijk hebben gesproken over hun werkgeluk, ambities, de samenwerking met collega’s en hun visie op het vak. Om een deel van de uitkomsten van de interviews breder te toetsen en aanvullend verdiepende vragen te kunnen stellen, is een organisatiebrede survey uitgestuurd aan alle bedrijfsartsen binnen HumanTotalCare. De respons was hoog. Vervolgens hebben ze de resultaten van de interviews en de survey geanalyseerd en verwerkt in een rapportage en een advies. Het resultaat was een helder, overzichtelijk en mooi opgemaakt rapport dat door zowel directie als door onze artsenpopulatie enthousiast is ontvangen.

De prettige en professionele samenwerking met Bianca en Anne-Britt hebben wij niet alleen zelf als opdrachtgever van het onderzoek ervaren, maar ook als feedback terug gekregen van de bevraagde artsen. De flexibiliteit van de dames viel mij in het bijzonder op. Zowel voor wat betreft het organiseren van de opdracht onder tijdsdruk als voor wat betreft het op korte termijn wegwijs worden in onze wereld en meer specifiek in de wereld van onze (bedrijfs)artsen. Op deze manier heeft HumanTotalCare een helder en onderbouwd gevoel gekregen over het werk en de werkbeleving van de (bedrijfs)artsen en concrete handvatten om daar nog beter op in te spelen om samen meer te kunnen betekenen voor onze klanten.”

www.humantotalcare.nl

De-WerkgeversArchitecten-header

Hoi! Wij zijn Anne-Britt en Bianca, ofwel De WerkgeversArchitecten.

Wij helpen jou als werkgever met het vergroten van je aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt. Zo trek je niet alleen de juiste collega’s aan, maar houd je ook de juiste binnen. 😉 Klik verder voor meer informatie!